مقدمه: چاقی یک مشکل اپیدمیک در کل جهان است و اپیدمی چاقی یکی از بزرگترین مشکلات سلامت عمومی درقرن ماست. چاقی باعث افزایش هزینه های بهداشتی و شیوع بالاتر بیماریهای کاردیو متابولیک و بیماریهای مزمن میشود. همه افراد چاق جزء دسته بندی ریسک فاکتور های بیماریهای متابولیک در نظر گرفته نمی شوند و فقط یک شاخه از آنها دچار علائم این سندرم می شوند در مقابل آن تمام افراد غیر چاق هم از نظر متابولیک سالم نیستند. با توجه به افزایش شیوع مقاومت به انسولین و سایر عوارض در سندرم متابولیک و شیوع بالای افراد دچار چاقی در کشور ما، این مطالعه جهت دستیابی به فاکتورهای خطر سندرم متابولیک طراحی شد تا با آموزش این موارد به گروه فوق الذکرتا حد امکان مانع بروز عواقب وخیم در انها شویم.
روش کار: این مطالعه به روش Cross Sectional بر روی 545 فرد بالای 20 سال با BMI≥25در سال 1389در شهر قزوین انجام شد و ویژگی های تغذیه ای و ساعات خواب و ورزش افراد نرمال و MUHO با یکدیگر مقایسه شدند.
نتایج: شیوع کلی MHO ،43.5% بود که 32.9% آنها مرد و 67.1% زن بودند. افراد با BMI ≥25 و افراد Overweight با افزایش سن، شیوع بالاتر MUHO داشتند. در افراد با BMI≥25، اختلاف معنی دار در میزان مصرف کالری، چربی و شیر، بین افراد گروه MHO,MUHO دیده شد،و در گروه Obese، بین این دو گروه در مصرف گوشت و شیر در بین زنان و در مصرف کربوهیدرات در مردان، تفاوت معنی دار بود.
نتیجه گیری نهایی :اختلاف معنی دار درعوامل تغذیه ای و شیوه زندگی افراد MHO و MUHO دیده نشد.
کلید واژه ها:BMI ،MHO ،MUHO ،Obese ،Overweight، چاقی .