• Geography
  • Published 2010

Flodhästens matvanor och dess lättjefulla livsstil

@inproceedings{Jonsson2010FlodhstensMO,
  title={Flodh{\"a}stens matvanor och dess l{\"a}ttjefulla livsstil},
  author={Linn{\'e}a Jonsson},
  year={2010}
}
Flodhasten ar en av Afrikas storsta vaxtatare och har ett speciellt fodosoksbeteende da de endast betar pa natten. Under dagen stannar de i eller valdigt nara vattendrag eller dypolar dar de ar fysiskt ganska inaktiva. For att klara av att endast ata en begransad del av dygnet maste flodhasten ha olika fysiologiska, anatomiska eller beteendebaserade anpassningar till detta. Syftet med den har litteraturstudien ar att reda ut varfor flodhasten endast betar pa natten och hur ar de anpassade till… CONTINUE READING

References

Publications referenced by this paper.
SHOWING 1-10 OF 14 REFERENCES

Intake, ingesta retention, particle size distribution and digestibility in the hippopotamidae.

VIEW 12 EXCERPTS
HIGHLY INFLUENTIAL

Thermoregulation in the hippopotamus on land

VIEW 7 EXCERPTS
HIGHLY INFLUENTIAL

Hippopotamus amphibius

  • C. P. Luck, P. G. Wright
  • 2008

Seasonal variation of thermoregulatory behavior in the hippopotamus ( Hippopotamus amphibious )

  • Y. Saikawa, K. Hashimoto, +4 authors T. Komiya
  • Journal of Ethology
  • 2007

The ecology of the hippopotamus in Liwonde National Park , Malawi : implications for management

  • E. L. Karstad, R. J. Hudson
  • African Journal of Ecology
  • 2007